Zoekwoordonderzoek is een essentieel onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en Ahrefs is een van de beste tools die je kunt gebruiken om dit te doen. Gelukkig biedt Ahrefs ook gratis tools en artikelen aan om jouw zoekwoordonderzoek en SEO-vaardigheden te verbeteren. In dit artikel richten we ons op het zoekwoord ‘Ahrefs gratis’ en geven we je een overzicht van de gratis tools en artikelen van Ahrefs die je kunt gebruiken om jouw SEO te verbeteren.

Ahrefs Gratis tools

  1. Backlink Checker – Deze tool helpt je bij het controleren van de backlinks van een website en geeft je een overzicht van de domeinautoriteit en de pagina-autoriteit van de linkende pagina’s.
  2. Keyword Generator – Hiermee kun je nieuwe zoekwoorden genereren en hun zoekvolume, moeilijkheidsgraad en potentiĆ«le verkeersgegevens bekijken.
  3. Webmaster Tools – Dit geeft je een overzicht van de belangrijkste SEO-metrics van jouw website, zoals zoekverkeer, backlinks, enz.
  4. Broken Link Checker – Hiermee kun je gebroken links op jouw website vinden en deze repareren om de gebruikerservaring en SEO te verbeteren.
  5. SERP Checker – Met deze tool kun je de zoekresultatenpagina van Google voor een bepaald zoekwoord analyseren en de rangorde van jouw website en concurrenten bekijken.

Gratis artikelen

  1. Blog – De Ahrefs-blog is een uitstekende bron voor het leren van SEO- en marketingvaardigheden. Ze hebben artikelen over diverse onderwerpen zoals linkbuilding, zoekwoordonderzoek, contentmarketing en meer.
  2. YouTube-kanaal – Ahrefs heeft ook een YouTube-kanaal waar je video’s kunt vinden over verschillende onderwerpen met betrekking tot SEO en digitale marketing.
  3. Academy – Ahrefs heeft ook een online academy waar je gratis cursussen kunt volgen over SEO en digitale marketing.

Door deze gratis tools en artikelen van Ahrefs te gebruiken, kun je jouw zoekwoordonderzoek verbeteren en jouw SEO-vaardigheden verder ontwikkelen. En hoewel de gratis versie van Ahrefs beperkt is in functionaliteit, kan deze nog steeds zeer nuttig zijn voor het verbeteren van jouw SEO. Door te profiteren van de gratis tools en artikelen van Ahrefs, kun je een voorsprong nemen op jouw concurrenten en jouw website hoger laten scoren in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google.

Conclusie

Ahrefs is een van de beste tools voor zoekwoordonderzoek en SEO, en het goede nieuws is dat ze ook gratis tools en artikelen aanbieden. Door gebruik te maken van de gratis tools en artikelen van Ahrefs, kun je jouw SEO-vaardigheden verbeteren en jouw website hoger laten scoren in de zoekresultaten. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het verbeteren van jouw SEO met Ahrefs gratis!